Skyttetillbehör

Skytte är på många håll en materialsport, naturligtvis krävs det en hel del träning och teknik, men det går inte att förneka att tillgång till bra utrustning kan göra stor skillnad. Här tittar vi överskådligt på några praktiskt tillbehör som kan bra att ha, även om somliga kanske bara är för bekvämlighet.

shutterstock_270744917

Produkterna vi tittar på i denna artikel gå vanligtvis att köpas från en välutrustad jaktbutik, fysisk eller på nätet.

Partonhållare

En patronhållare är ett simpelt men mycket praktiskt tillbehör för alla som håller på med skytte. De kommer i många olika former, somliga kan man fästa runt handleden, andra kommer i formen av ett bälte och en del går att fästa direkt på gevärskolven. Nästan oavsett vilket typ av skytte man håller på med kan man dra nytta av en patronhållare.

Kolvjusteringar

En av de viktigaste aspekterna av ett vapens design är längden och höjden på kolven. För att man ska kunna hålla och avfyra vapnet korrekt måste denna ha bra passform, och att bygga om kolven på sitt gevär kan vara onödigt kostsamt. Man kan hitta både kolvförlängare och kolvkamhöjare beroende på vilken del av kolven man vill justera. Kolvkamshöjare kan dessutom ofta köpas med inbyggda patronhållare för hagel, kulor eller kobivapen.

Vapenfodral/rem

För många är nog ett vapenfodral ganska självklart, men det finns fortfarande personer som inte bryr sig om dessa. Men ett vapenfodral är så mycket mer än bara något man stoppar in sitt vapen i. Ett bra fodral är den ultimata väskan för en skytt, de kan ha fickor för ammunition, licenser, ljuddämpare med mera, de ger även vissa delar som siktet extra skydd mot stötar som annars skulle kunna skada de mer sköra beståndsdelarna. Ett väl utformat vapenfodral tillåter en dessutom att bära vapnet med pipan upp eller ned beroende på vikten.