Härliga jakt upplevelser

Som jägare så får man vara med om både en massa härliga jakt upplevelser men också naturen på riktigt nära håll. Om du inte jagat tidigare men har ett stort intresse för naturen och är införstådd med vad jakt går ut på så kan detta kanske vara något för dig.

I en tidigare artikel så får du lite mer information om just jakt och vad man bör tänka på när man börjar med jakt. Att få stiga upp tidigt på morgonen och då menar vi riktigt tidigt, typ 4.00 och ge sig ut innan solen gått upp och dimman ligger över de öppna fälten.

Att få sätta sig på sitt pass och göra upp en eld, bössan ligger laddad och klar för dagens jakt. Naturen vaknar till liv och du börjar förnimma att skogens djur börjar ge sig ut för att leta mat. Du häller upp en kopp kaffe och ser solens första strålar kliva upp och känna värmen stiga.

Väntan är jägarens bästa vän och många gånger så kanske det inte händer något, men plötsligt står det där. Djuret som du får lov att fälla, kikarsiktet är inställt och du funderar någon sekund om det är rätt läge att skjuta. Skottet går iväg och djuret faller.

Det är viktigt att som jägare vara säker på sin sak och aldrig skjuta ett djur om man är det minsta osäker på träffbild. Efter skott så kontrollerar man att djuret är dött och meddelar sina jaktkamrater att ett djur är fällt och behöver tas om hand.