Med jakten som passion

Det är tidigt på morgonen än är du inte riktigt vaken och pigg men den friska luften får dig att sakta men säkert piggna till. Kanske är du lite småfrusen, så som man kan vara på morgonen. Du är ett med naturen där du sitter med din kaffekopp i handen och uppmärksamheten riktad på omgivningen. Vi talar såklart om jakt. Många jägare sätter denna upplevelse som det absolut bästa med jakten, det är så pass uppskattat att den ger tålamod att ibland vänta år på jaktlycka.

 

För att få njuta av jakten till fullo så krävs förutom jaktkollegor som man trivs med också att man har rätt utrustning, och då är det en del att tänka på. Om du tillhör typen som jagar under flera årstider är det om möjligt ännu mer att tänka på när det kommer till jaktgarderoben. Vapnet är självfallet det som är viktigast och där är säkerheten en viktig aspekt som inte skall frånses. En säker och bekväm vapenrem är viktigt för att undvika olyckor. Harpsoesweden har ett bra utbud som du kan kika på. Ha alltid för vana att ha med en Power bank och en liten förbandsväska i ryggsäcken om olyckan skulle vara framme.

 

Rätt kläder är också en av de avgörande faktorerna för att kunna njuta av jakten till fullo. Det handlar om att slippa frysa eller bli blöt av svett. Samtidigt måste kläderna vara bekväma, lätta att röra sig i och vara slitstarka nog för många dagar i terrängen. Vår bästa rekommendation är att inte nöja dig med första bästa. Ta dig tid att prova kläder från olika fabrikat för att hitta det som passar dig bäst. Numera finns bra material som också kan vara till hjälp för att stå emot väta om du överraskas av regn eller snö under jakten. Men när du har alla prylar så kan du lugnt sitta på ditt pass och njuta av den magnifika naturupplevelsen.