Med det stora intresset för skytte

Många har skytte som hobby. Det är kul, lättillgängligt, utmanande och behöver inte vara dyrt. Men, ibland kan det vara svårt att hitta rätt för just dig och din hobbyutövning. Kanske är du ny inom hobbyn, eller en riktig veteran. Oavsett kan det finnas ett och annat att tänka på inför ditt nästa köp.

Vad finns det för alternativ?

Det är snabbast, och säkrast att börja med ett luftvapen av något slag. Luftvapen är billiga, enkla att underhålla och använda – och riktigt roliga att skjuta med. Det finns bland annat vanliga luftgevär som skjuter metallpellets, och så kallade airsoftvapen som skjuter plastkulor att välja mellan. Båda sorter måste dock respekteras och behandlas som vanliga vapen, men kräver ingen licens så länge anslagskraften för kulan är under 10 Joule.

Kan jag handla online?

Köp det du behöver på nätet. Det är billigare, säkrare och snabbare än att köpa i butik. Skulle det visa sig att du råkar köpa fel kulor eller tillbehör är det snabbt och enkelt att returnera och köpa rätt. Det finns många olika sorters kulor, tillbehör och servicedelar till luftvapen – så att ha ett stort utbud online att kika på medans du letar efter rätt produkt är verkligen att föredra.